DataGuard Applied Log Issue

November 30 0
Advertisement
Hi Gurus,
Oracle Version 9i
OS :- AIX
My query when i am checking the log on Primary database it shows APPLIED=NO' whereas on DR it shows APPLIED=YES for same log sequence.Can you let me know what could be the possible reason and how should i fix it.
I have database is datagurad mode and DG_BROKER=true.
PRIMARY DATABAS_E
On Primary database process running are
SQL> select process,status,sequence# from v$managed_standby;
PROCESS STATUS SEQUENCE#
ARCH CLOSING 596798
ARCH CLOSING 596797
SQL> select sequence#,applied,first_time,next_time,dest_id from v$archived_log where sequence#=596715;
SEQUENCE# APP FIRST_TIM NEXT_TIME DEST_ID
*596715 NO 09-MAR-13 09-MAR-13 1*
*596715 NO 09-MAR-13 09-MAR-13 2*
ON SECONDARY DATABASE_
SQL> select process,status,sequence# from v$managed_standby;
PROCESS STATUS SEQUENCE#
ARCH CONNECTED 0
ARCH CONNECTED 0
MRP0 WAIT_FOR_LOG 596800
RFS RECEIVING 596798
RFS ATTACHED 596797
SQL> show parameter dg_broker_start
NAME TYPE VALUE
dg_broker_start boolean TRUE
SELECT ARCH.THREAD# "Thread", ARCH.SEQUENCE# "Last Sequence Received", APPL.SEQUENCE# "Last Sequence Applied", (ARCH.SEQUENCE# - APPL.SEQUENCE#) "Difference"
FROM
(SELECT THREAD# ,SEQUENCE# FROM V$ARCHIVED_LOG WHERE (THREAD#,FIRST_TIME ) IN (SELECT THREAD#,MAX(FIRST_TIME) FROM V$ARCHIVED_LOG GROUP BY THREAD#)) ARCH,
(SELECT THREAD# ,SEQUENCE# FROM V$LOG_HISTORY WHERE (THREAD#,FIRST_TIME ) IN (SELECT THREAD#,MAX(FIRST_TIME) FROM V$LOG_HISTORY GROUP BY THREAD#)) APPL
WHERE
ARCH.THREAD# = APPL.THREAD#
ORDER BY 1;
Thread Last Sequence Received Last Sequence Applied Difference
1 596799 596799 0
SQL> select sequence#,applied,first_time,next_time,dest_id from v$archived_log where sequence#=596715;
SEQUENCE# APP FIRST_TIM NEXT_TIME DEST_ID
*596715 YES 09-MAR-13 09-MAR-13 0*
Thanks
Meena
Advertisement
Hi Mseberg,
When I am quering on primary database on v$archive_dest_status it shows applied sequence as 596714 . Where as on secondary on v$archived_log i can see all the other log uptil 596799 to be applied
PRIMARY DB_
SQL > select ARCHIVED_THREAD#,ARCHIVED_SEQ#,APPLIED_THREAD#,APPLIED_SEQ# from v$archive_dest_status;
ARCHIVED_THREAD# ARCHIVED_SEQ# APPLIED_THREAD# APPLIED_SEQ#
1 596799 0 0
1 596799 1 596714
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
SECONDARY/DR DB_
SQL> select sequence#,applied,first_time,next_time,dest_id from v$archived_log where sequence#=596714;
SEQUENCE# APP FIRST_TIM NEXT_TIME DEST_ID
596714 YES 09-MAR-13 09-MAR-13 0
SQL> select sequence#,applied,first_time,next_time,dest_id from v$archived_log where sequence#=596715;
SEQUENCE# APP FIRST_TIM NEXT_TIME DEST_ID
596715 YES 09-MAR-13 09-MAR-13 0
SQL> select sequence#,applied,first_time,next_time,dest_id from v$archived_log where sequence#=596716;
SEQUENCE# APP FIRST_TIM NEXT_TIME DEST_ID
596716 YES 09-MAR-13 09-MAR-13 0
Thanks
Meena
DataGuard Applied Log Issue

Hi Gurus, Oracle Version 9i OS :- AIX My query when i am checking the log on Primary database it shows APPLIED=NO' whereas on DR it shows APPLIED=YES for same log sequence.Can you let me know what could be the possible reason and how should i fix it.

7.5 Standby apply log issue - Cold backup of standby

We are in the process of migrating to 7.8 from 7.5 and have a 7.5 standby. Needed to test the time is takes to backup from the standby once we go-live on the 7.8 64bit server. Logs have been applied to the 7.5 standby for more than a month just fine

Dataguard - Primary not applying logs to Standby

Having an issue applying logs to the standby, seemingly it's not setup correctly. I am sure I'm missing something simple here, but would love any input or help. Thanks in advance. Background: Primary: CDPMTSB (Single Stand alone) Standby: CDPMT (RAC)

RMAN BACKUPS AND ARCHIVED LOG ISSUES

제품 : RMAN 작성날짜 : 2004-02-17 RMAN BACKUPS AND ARCHIVED LOG ISSUES ===================================== Scenario #1: 1)RMAN이 모든 archived log들을 삭제할 때 실패하는 경우. database는 두 개의 archive destination에 archive file을 생성한다. 다음과 같은 스크립트를 수행하여 백업후에 archived redo

Logical standby apply won't apply logs

RDBMS Version: Oracle 10.2.0.2 Operating System and Version: Red Hat Enterprise Linux ES release 4 Error Number (if applicable): Product (i.e. SQL*Loader, Import, etc.): Oracle Dataguard (Logical Standby) Product Version: Hi!! I have problem logical

What is the current schedule for 6.1.2 and will it fix the Exchange transaction log issue in 6.1?

Just spent the entire night with virtually no sleep with our firm's group of IT engineers trying to keep our Exchange system online due to massive transaction log growth. Confirmed the issue related to 6.1 calendar bug with Activesync. The workaround

Config certificate and log issues

I config certificate and use it to connect ipsec vpn , I just config     jinan-neusoft(config)#ip domain-name neusoft.com jinan-neusoft(config)#crypto key generate rsa general-keys The name for the keys will be: jinan-neusoft.neusoft.com Choose the s

Reverse call log issue

i keep getting an error when i try to do a reverse call lookup. it says try setting phone list view to "call log" but i don't have that option. It says if this option is unavailable this is a known but and we are working with RIM to correct the

In standby db, can't find sequence number of Last Applied Log.

Hello, Standby database is behind the primary database for over 200 hours, to repaire this, we are using a incremental backup from primary database and a restored control file. after starting up standby database, in Grid Control (OEM), can't find "la

Dataguard ,redo log not applied

hi i am using oracle dataguard 10g . everything was quit fine . but some days later a problem occured . after sequence 128 log is not applied . i am using realtime log appled. can anybody help me . Thanks in advance munir .Hi, Is your standby databas

Standby not applying log - DATAGUARD

Hi pros and gurus, I have encountered a problem which is i don't know how to solve it is since every single log working just fine. I already done creating RMAN files and instantiate it later. But after i bring up standy for receiving logs from primar

ORA-326/ORA-334 Physical Standby DB - Not applying logs

Hi, all, I have a Dataguard, the primary db is a RAC with three nodes, the standby db is a physical standby. the dataguard are all oracle 10.2.0.3 on solaris 9 sparc system Now, my standby db did not apply the archivelogs,there are some errors in sta

Applying logs in a semi-standby instance

Oracle Version: 10.2.0.3 Standard Edition OS: Windows 2003 Server I setup oracle standby (followed the steps in metalink doc 432514.1).. I am running 10.2.0.3 standard edition.. so teh standby have to be done manually (which is fine).. I shutdown pro

Dataguard redo log transfer

we configured DataGuard in ASYNC mode as per the documentation from "http://www.orafaq.com/node/2030#comment-6448". The problem is the redo log files is only transferd by applying the "Alter System switch logfile;" . Is there any other

Problem for applying logs automatically to Standby

DBAz, In my Dataguard , The primary database is archiving to the standby location. But after that when we are verifying using following queries Its showing that, the recently archived log is not applied. Also From the primary it looks like the log we

Check actual apply log time on standby database after synchronization

Hi All, I want to check the date and time stamp of applied archived logs on stanby database. How should I check that?? My dataguard link was broken for sometime and meanwhile lot of transactions happened on primary database. Now When the link came up

Applying Logs

Hi, I'm cloning a database (oracle 9i) in the same server. When I apply archive logs using 'recover database until cancel ' option, it has applied all the archive logs and finally it has issued the following error. When I checked using v$log, the sta

No logging issues after switchover

We are planning to gracefully swithcover to standby dbatabase due to some hardware maintainance on Primary Database. Db version is 10.2.0.4 I am concerned about any Nologging operation which was done in the past, which might create problems when we o

ASA 5505 Logging Issue - Warning: Configured logging host interface conflicts with route table entry

I am getting this warning on my ASA 5505 when I try to set up logging from my off site FW to the central FW, which is a 5510. What I am trying to do is send the FW logs through the VPN Tunnel into the central 5510 to our logging server at 192.168.22.

Call log issue after upgrading to OS 10.3.1.158​1 from 10.2

Dear all. I have update my BlackBerry 10 os to 10.3.1.1581 and to my surprise i find that the call log os restricted to about 150-200 call whereas it was almost unlimited in the previous 10.2 os . BlackBerry should issue a fix asap since this is such